Minicupcakes med hasselnöt och choklad

Minicupcakes med hasselnöt och choklad
Foto: Linda Lomelino

Du behöver

  • 100 g hasselnötskärnor
  • 3 st stora äggvitor
  • 1,25 dl mjöl
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 1,75 dl florsocker
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • 90 g smör, smält och avsvalnat

Whipped cream cheese frosting

  • 3 dl grädde
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Cupcakes
    Placera 24 minimuffinsformar i en plåt för minimuffins, om du har en sådan.
  2. Värm ugnen till 150 grader. Rosta hasselnötterna i cirka 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
  3. Öka sedan ugnsvärmen till 175 grader. Gnugga sedan bort skalen från nötterna.
  4. Försök få bort så mycket som möjligt, men får du inte bort allt är det inte hela världen.
  5. Låt dem svalna en stund och mixa dem sedan grovt.
  6. Vispa äggvitorna i en ren skål till ett styvt skum.
  7. Sikta ned mjöl, kakao, florsocker och muscovadosocker.
  8. Tillsätt sedan det smälta smöret och hasselnötterna och blanda sedan allt försiktigt.
  9. Fördela smeten mellan muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen cirka 7-10 minuter.
  10. Frosting
    Vispa grädden i en stor skål.
  11. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljsocker i en annan skål.
  12. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och blanda.
  13. Känns frostingen för lös, ställ den i kylskåpet en stund.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept