Lemon yoghurt mini bundt cakes

Lemon yoghurt mini bundt cakes
Foto: Linda Lomelino

Du behöver

  • 4 dl mjöl
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st citroner, skal och saft
  • 2 st ägg
  • 1 st burk matyoghurt (2 dl)

Citronglasyr

  • 3 msk Citronsaft
  • 0,25 tsk citronskal
  • 3,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Bundt cake
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda samman mjöl och bikarbonat i en skål.
  3. Vispa rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och citronskal fluffigt och ljust i en annan skål.
  4. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
  5. Vispa ner mjölblandningen lite i taget.
  6. Tillsätt sedan citronsaft och matyoghurt och vispa till en slät smet.
  7. Smörj och mjöla en form för 6 st minisockerkakor. Fyll formarna till cirka 2/3 och grädda i 15-20 minuter.
  8. Känn med en tandpetare för att vara säker på att de är klara.
  9. Låt formen svalna i 10 minuter innan du vänder ut kakorna.
  10. Glasyr
    Blanda samman alla ingredienserna och använd direkt!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept