Earl grey cupcakes

Baka cupcakes!
Foto: Linda Lomelino
Linda Lomelino
Linda Lomelino

Earl grey cupcakes

Av: Linda Lomelino

Från: Call me cupcake

16 ingredienser

Earl grey cupcakes med citron-cream cheesefrosting.

Läs mer om

Linda Lomelino

Ingredienser

portioner

Earl grey cupcakes

  • 4 Earl grey tepåsar
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2,25 dl strösocker
  • 2 ägg (stora)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • skal från 1 citron
  • 0,5 citron, saft från

Citron-cream cheesefrosting

  • 250 g färskost, rumsvarm
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 1 citron, skalet
  • ev gul pastafärg (eller karamellfärg)

Dekoration

  • minimaränger (eller strössel)
  • Hemmagjorda vimplar av tandpetare och sidenband

Gör så här

Earl grey cupcakes

  1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Mortla téet från tepåsarna till ett fint pulver.
  3. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt tepulvret och värm tills mjölken når kokpunkten. Låt svalna.
  4. Vispa smör och socker ljust och fluffigt.
  5. Tillsätt äggen och vispa tills smeten ljus och fluffig.
  6. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och vispa sedan ned det i smeten.
  7. Tillsätt skal och saft från citronen och vispa ytterligare till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla.
  8. Grädda 20-22 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.

Frosting

  1. Vispa cream cheese och smör krämigt.
  2. Vispa sedan i florsockret, det finrivna citronskalet och eventuell pastafärg/karamellfärg.
  3. Om du tycker att frostingen känns lös, ställ in skålen en stund i kylen!
  4. Fyll en spritspåse med en stor rund tyll med frosting. Spritsa ut klickar ovanpå varje cupcake. Dekorera med minimaränger och små hemmagjorda vimplar.