Chocolate chip cookies

Cookies
Foto: Linda Lomelino

Linda Lomelinos recept på goda chocolate chip cookies med både mjölkchoklad och mörk choklad räcker till cirka 40 st kakor.

Läs mer om

Linda Lomelino


28 mars 2012

Du behöver

  • 5,25 dl mjöl
  • en nypa salt
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 150 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl socker
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 1 st stort ägg
  • 1 st stor äggula
  • 150 g knappar av mörk choklad (det går även bra att använda hackad choklad)
  • 150 g knappar av mjölkchoklad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 160 grader.
  2. Smält smör i en kastrull och låt det sedan svalna.
  3. Sikta ned mjöl, salt och bikarbonat i en stor bunke.
  4. Vispa samman smält smör, farinsock, socker och vaniljpulver.
  5. Tillsätt det hela ägget samt äggulan och vispa till en jämn smet.
  6. Rör ned mjölblandningen och rör eller knåda till en kakdeg.
  7. Tillsätt choklad och blanda tills knapparna är jämnt fördelade.
  8. Rulla lagom stora bollar (det blir 2-3 plåtar) och placera på bakplåtspapper.
  9. Se till att lämna tillräckligt mellanrum mellan varje kaka eftersom de sjunker ut i ugnen. Grädda 10-13 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept