Cajun Chicken Wings

Cajun Chicken Wings
Foto: TV4

Den här rätten har hämtat inspiration från cajunköket i Louisiana, USA. Det kräver lite fingerfärdighet av kocken, så det är inget nybörjarrecept. Servera med sötsur chilisås eller ketchup med färskriven pepparrot.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 kycklingvingar
  • 4 tsk cajunkrydda
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Dela kycklingvingarna i sina leder så att det blir tre bitar av varje. Den yttersta, vingpennan, används inte. Ta tag i benet i vingbiten med pekfingret och tummen och pressa ner köttet till en boll längst ner på benet. Försök kränga det ut och in så att det hänger utanför benet. Man kan snitta lite med en kniv så lossnar köttet lättare från benet. Den mellersta biten av vingen har två ben, bryt loss det tunnaste.
  2. Blanda mjöl, salt och kryddor i en plastpåse. Panera benen i omgångar i påsen. Skaka runt ordentligt. Vänd sedan i de uppvispade äggen och till sist i ströbrödet. Nu är kycklingvingarna dubbelpanerade. Försök behålla de frilagda benen så rena som möjligt.
  3. Fritera vingarna i olja eller stek dem i ugn. Om du friterar, ta inte för många åt gången. Använd en smal kastrull till oljan så att vingarna täcks. Det enklaste är att lägga de panerade vingarna på en plåt och steka dem i varmluftsugn, 150°, 10–15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept