Caesarsallad med quornfilé

Det är dressingen som gör en äkta caesarsallad. I originalreceptet ingår sardeller som vi har bytt ut mot kapris. Du kan också köra dressingen i matberedare eller mixer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 romansallat
  • blandade sallatsblad
  • 4 quornfiléer
  • 40 g parmesan i bit
  • 0,5 slanggurka
  • 2 tomater
  • Dressing:
  • 2 äggulor
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 0,25 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl neutral olja
  • 1-2 msk vatten
  • salt och malen svartpeppar
  • Krutonger:
  • 2 skivor vitt bröd
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Finhacka kaprisen, riv hälften av parmesanosten och skala vitlöken. Blanda äggulor, kapris och senap, droppa i oljan under omrörning. Häll sedan i oljan i en jämn stråle. Rör i parmesanost och pressa ner vitlök, tillsätt citronsaft och vinäger och spä med vatten till lagom konsistens. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär brödet i tärningar, ca 5 mm stora, och stek dem i olja tillsammans med vitlök tills de är gyllene och krispiga. Låt torka och salta.
  3. Klyfta tomaterna och skala och strimla gurkan. Grilla quornfiléerna och skiva dem. Arrangera sallat, gurka och tomat fint på en tallrik. Häll över dressing, strö över krutonger och lägg upp quornskivorna. Avsluta med att riva över parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept