Caesarsallad med kycklingfilé

Caesarsallad med kycklingfilé
Foto: TV4

Det är den krämiga och smakrika dressingen som gör en äkta Caesar. En matberedare eller mixer är till god hjälp när du ska göra såsen. I en äkta dressing ingår egentligen sardeller, som vi har bytt ut mot kapris. Om du vill kan du, som på bilden, servera salladen med grillad kycklingfilé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 krukor romansallat
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 msk olivolja

Caesardressing:

  • 2 äggulor
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 0,25 dl pressad citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl neutral olja
  • 1-2 msk vatten
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • 4 kycklingfiléer
  • eller quornfiléer

Gör så här

  1. Dressing: Finhacka kaprisen. Skala vitlöksklyftan. Mixa äggulor, sardeller och senap i matberedaren. Droppa i oljan under omrörning. Rör i parmesanost och pressa ner vitlök. Tillsätt citronsaft och vinäger. Spä med vatten till lagom konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Krutonger: Skär brödet i cm-tärningar. Stek gyllenbruna i olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  3. Klyfta tomaterna och finhacka rödlöken. Plocka av stora blad från romansallaten. Blanda ihop pasta, romansallat, tomater och lök med dressingen. Fördela salladsblandningen på fyra tallrikar. Ringla över dressingen och toppa med brödkrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept