Marinerade kycklinglår - Tak kalbi

Marinerade kycklinglår - Tak kalbi
Foto: Ulrika Pousette
Från Nyhetsmorgon

Kycklingen har ju en ganska mild och neutral smak, men här piffar vi upp den ordentligt med mustiga, typiskt koreanska smaker. Lägg märke till ketchupen i det här receptet! Vi tycker den är en jättebra smaksättare som inte ska underskattas. /Byung-Soon och Byung-Hi

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Här hittar du

Arirang coleslaw

.

6 maj 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg kyckling, gärna lårfilé

Marinad

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl chajang, svart sojabönspasta
  • 0,5 dl kodjochang, koreansk chilipasta
  • 1 dl koreansk eller japansk soja
  • 1 msk pressad vitlök
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl sesamolja

Serveras t ex med

  • Coleslaw
  • salladsblad
  • Rostade vita sesamfrön
  • ris

Gör så här

  1. Skölj kycklingen och skär den eventuellt i mindre bitar, ca 4x5 cm.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg i kycklingen.
  4. Låt marinera i 10-15 minuter.
  5. Grilla i ugn på 150 grader i 30 minuter eller stek i stekpanna på låg värme ca 20 minuter.
  6. Servera med ris och gärna Arirang coleslaw. Om du vill kan du lägga upp kycklingen i salladsblad och dekorera med rostade vita sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept