Grillat sidfläsk - Samgyopsal

Grillat sidfläsk - Samgyopsal
Foto: Ulrika Pousette
Från Nyhetsmorgon

Grillat sidfläsk - Samgyopsal. Den här rätten skulle vi vilja utropa till världens godaste, och den passar i alla sammanhang och årstider. /Byung-Hi och Byung-Soon

Kodjochang är en koreansk chilipasta som används till det mesta, ungefär som ketchup i västvärlden. Du hittar den i asiatiska butiker eller kanske till och med i din vanliga livsmedelsaffär om den är välsorterad.

Här finns recept på ett par marinerade grönsaker:

Kryddmarinerad gurka - Oi Namul


Marinerad zucchini - Hobak Namul


Marinerad rättika - Moo Namul


Marinerade böngroddar - Sookju Namul


Marinerad spenat - Schigumchi Namul


5 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g sidfläsk i skivor

Sås

  • 2 msk pressad vitlök
  • 4 msk kodjochang, koreansk chilipasta
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk hackad purjolök
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk sesamolja

Till servering

  • Rostade vita sesamfrön
  • ris
  • Ev marinerade grönsaker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Lägg sidfläsket i en långpanna eller ugnssäker form.
  3. Pensla på såsen eller lägg fläsket i marinaden och blanda ihop innan du lägger upp skivorna.
  4. Grilla i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter tills köttet är gyllenbrunt och knaprigt.
  5. Vänd på skivorna då och då under grillningen.
  6. Om du vill, garnera gärna med rostade vita sesamfrön.
  7. Servera med en skål ris och gärna lite marinerade grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept