Arirang coleslaw

Arirang coleslaw
Foto: Ulrika Pousette
Från Nyhetsmorgon

Vår egen variant på klassisk coleslaw där vi har tagit bort majonnäsen och gett den lite mer sting. /Byung-Hi och Byung-Soon

Receptet är beräknat som en smårätt för 8-10 personer.

Om man vill kan man riva i lite päron.

Coleslaw passar framför allt till kötträtter och är dessutom ett utmärkt öltilltugg. Den passar också bra när man inte hinner göra riktig kimchi.

Vår coleslaw kan ätas med en gång och håller ungefär en vecka i kylskåp. Har du råkat göra för mycket, ge bort lite, men släng absolut inte!

6 maj 2010
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 1 msk salt
  • 1 st morot
  • 2 dl hackad purjolök
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk pressad vitlök
  • 1 tsk kodjokaro, koreanskt chilipulver
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk Ättiksprit
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Strimla vitkålen.
  2. Salta och låt kålen bli lite mjuk.
  3. Skal och strimla moroten.
  4. Blanda vitkål, morot och purjolök.
  5. Blanda i resten av ingredienserna.
  6. Avsluta med att droppa i sesamolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept