Marinerad biff - Bulgogi

Marinerad biff - Bulgogi
Foto: Ulrika Pousette/Katy Kimbell

Den marinerade bulgogin vinner nog titeln som Koreas vanligaste grillrätt. Det kryddiga köttet grillas blixtsnabbt och brukar sedan lindas in i salladsblad med lite chili- eller sojabönspasta. Mormor var helt otrolig på att laga mat och hennes bulgogimarinad var det bästa vi visste.

Så här kan du äta bulgogi:
1. Bred ut ett salladsblad i handen.
2. Ta lite ris och lägg på salladen.
3. Fyll på med kött och gärna lite
koreansk chilipasta, kodjochang.
4. Vik ihop salladsbladet till ett paket och ät!

24 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g nötinnanlår eller entrecôte i tunna skivor

Marinad

  • 1 msk pressad vitlök
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 dl koreansk eller japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttet och låt marinera 30 minuter. Tillaga köttet genom att använda bordsgrill, grilla eller steka på hög värme. Eftersom skivorna är tunna går de väldigt snabbt att tillaga.
  2. Servera gärna köttet med salladsblad, ris, olika marinerade grönsaker och kodjochang – koreansk chilipasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept