Bibimbap

4

Du behöver

  • 4,5 dl rundkornigt vitt ris
  • 1 dl kryddmarinerad gurka
  • 1 dl marinerade böngroddar
  • 2 dl kimchi
  • 1 dl marinerad spenat
  • 4 st ägg
  • kodjochang, koreansk chilipasta

Marinerat kött

  • 150 g nötkött, tunna skivor
  • 0,5 dl finhackad purjolök
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 1 msk koreasnk eller japansk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • matolja till stekning
  • Marinerad rättika
  • 100 g färsk rättika
  • 1 msk kodjokaro, koreanskt chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk Ättiksprit

Gör så här

  1. Gör först i ordning de olika smårätterna till bibimbapen. Rättikan bör göras i ordning minst 1 dag i förväg för att smaka som bäst. Skala och strimla rättikan. Blanda med chilipulver, salt, vitlök, socker och ättiksprit.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda alla ingredienser till köttets marinad. Lägg köttet och marinera i 30 minuter. Stek i matolja tills i en stekpanna i några minuter på hög värme tills köttet är genomstekt
  4. Värm var sin stor keramikskål som tål värme och lägg i ris. Lägg alla grönsaker och köttet på riset. Avsluta med att lägga på ett stekt ägg, alternativt en rå äggula på toppen av varje skål. Servera med chilipasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept