Panerad zucchini – Hobak chun

Panerad zucchini – Hobak chun
Foto: Ulrika Pousette

Panerad zucchini – Hobak chun

6 ingredienser

Lika god som sidorätt som dryckestilltugg. Eftersom man använder potatismjöl fungerar rätten även för glutenintoleranta. /Byung-Hi och Byung-Soon

På bilden syns även spenatplättar.

Ingredienser

portioner
  • 0,5-1 zucchini
  • 1 ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • matolja, till stekning

Dippsås

  • 3 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 1 krm ättiksprit 12 % (eller vitvinsvinäger)

Gör så här

Dippsås

  1. Blanda ihop dippsåsen.

Zucchini

  1. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor.
  2. Panera skivorna i potatismjöl och doppa dem sedan i uppvispat ägg
  3. Värm upp matolja i en stekpanna på medelvärme.
  4. Stek skivorna några minuter på båda sidor tills de är gyllenbruna och krispiga.
  5. Servera med dippsåsen.