Panerad zucchini – Hobak chun

Panerad zucchini – Hobak chun
Foto: Ulrika Pousette
Från Nyhetsmorgon

Lika god som sidorätt som dryckestilltugg. Eftersom man använder potatismjöl fungerar rätten även för glutenintoleranta. /Byung-Hi och Byung-Soon

På bilden syns även

spenatplättar

.

6 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 0.5-1 st zucchini
  • 1 st ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • matolja till stekning

Dippsås

  • 3 msk koreansk eller japansk soja
  • 1 krm ättiksprit eller vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Dippsås
    Blanda ihop dippsåsen.
  2. Zucchini
    Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor.
  3. Panera skivorna i potatismjöl och doppa dem sedan i uppvispat ägg
  4. Värm upp matolja i en stekpanna på medelvärme.
  5. Stek skivorna några minuter på båda sidor tills de är gyllenbruna och krispiga.
  6. Servera med dippsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept