Bibimbap

4

Du behöver

  • 8 dl kokt ris, gärna rundkornigt
  • 1 dl kryddmarinerad gurka
  • 1 dl marinerade böngroddar
  • 2 dl kimchi
  • 4 ägg
  • kodjonchangpasta, koreansk chilipasta
  • Marinerat kött
  • 150 g nötkött
  • 4 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk koreansk soja
  • svartpeppar
  • Wokad Spenat
  • 150 g färsk spenat
  • 1 msk sesamolja
  • salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Marinerad rättika
  • 1 bit rättika
  • 1 msk kodjokaro, koreanskt chilipulver
  • salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk risvinäger

Gör så här

  1. Börja med att göra i ordning de olika ingredienserna till bibimbapen. (OBS! Rättikan bör göras i ordning 1 dag i förväg.)
  2. Skala rättikan ordentligt, så att hela det sega ytterskalet tas bort, och strimla den fint. Marinera i chilipulver, salt, pressad vitlök, socker och vinäger.
  3. Förväll spenaten. Stek i sesamolja och krydda med salt och pressad vitlök. Låt svalna något.
  4. Gör i ordning köttets marinad. Finhacka purjolöken. Pressa vitlöken i en bunke, häll i soja, peppar och purjolök. Skär köttet i tunna skivor och marinera i 30 minuter. Stek på hög värme i några minuter tills det är genomstekt.
  5. Värm en stor keramikskål (som tål värme) och lägg i ris. Lägg alla grönsaker och köttet på riset. Avsluta med att lägga på ett stekt ägg, alternativt en rå äggula, på toppen. Servera med chilipasta, som tillsätts efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept