Bibimbap

Bibimbap

Av: Byung-Hi och Byung-Soon Lim

Från: Malou efter tio

24 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 8 dl kokt ris, gärna rundkornigt
  • 1 dl kryddmarinerad gurka
  • 1 dl marinerade böngroddar
  • 2 dl kimchi
  • 4 ägg
  • kodjonchangpasta, koreansk chilipasta
  • marinerat kött
  • 150 g nötkött
  • 4 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk koreansk soja
  • svartpeppar
  • wokad Spenat
  • 150 g färsk spenat
  • 1 msk sesamolja
  • salt
  • 1 klyfta vitlök
  • marinerad rättika
  • 1 bit rättika
  • 1 msk kodjokaro, koreanskt chilipulver
  • salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk risvinäger

Gör så här

  1. Börja med att göra i ordning de olika ingredienserna till bibimbapen. (OBS! Rättikan bör göras i ordning 1 dag i förväg.)
  2. Skala rättikan ordentligt, så att hela det sega ytterskalet tas bort, och strimla den fint. Marinera i chilipulver, salt, pressad vitlök, socker och vinäger.
  3. Förväll spenaten. Stek i sesamolja och krydda med salt och pressad vitlök. Låt svalna något.
  4. Gör i ordning köttets marinad. Finhacka purjolöken. Pressa vitlöken i en bunke, häll i soja, peppar och purjolök. Skär köttet i tunna skivor och marinera i 30 minuter. Stek på hög värme i några minuter tills det är genomstekt.
  5. Värm en stor keramikskål (som tål värme) och lägg i ris. Lägg alla grönsaker och köttet på riset. Avsluta med att lägga på ett stekt ägg, alternativt en rå äggula, på toppen. Servera med chilipasta, som tillsätts efter smak.