Marinerad rättika - Moo Namul

Marinerad rättika - Moo Namul
Foto: Ulrika Pousette/Katy Kimbell

Moo namul håller 2–3 dagar i kylskåp.

24 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g färsk rättika
  • 0,5 dl strimlad purjolök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 krm pressad vitlök
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Tvätta, skala och skär rättikan i cirka ½ x 6 cm stora stavar. Lägg dem i en kastrull med saltat vatten och koka upp. Koka i 5–10 minuter tills rättikan är mjuk och lite genomskinlig, men inte mosig. Häll av vattnet och låt rättikan ligga kvar i kastrullen. Tillsätt purjolök, sesamolja och vitlök. Värm upp snabbt och smaka av med salt. Låt rätten bli lite ljummen innan du äter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept