Butternut squashsoppa

ca 45 m
8 - 10
ca 45 m
8 - 10

Du behöver

  • 1,5 kg butternut squash
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 bit ingefära, 3-4 cm
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vit vitvin
  • 2 l kycklingbuljong
  • 2 äpplen
  • 2 msk färsk hackad timjan
  • salt
  • vitpeppar
  • matolja
  • 4 msk crème fraîche, till servering
  • 1 knippe gräslök, till servering

Gör så här

  1. Skala och kärna ur pumpa och äpple, skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs detta i 2 msk olja i en stor kastrull i ca 6-7 minuter.
  2. Tillsätt kycklingbuljongen och låt det koka upp, sänk värmen och låt det småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Slå på grädden och vitvinet, låt det koka i ytterligare 5-10 minuter.
  3. Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med finskuren gräslök och crème fraîche.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept