Butcher Toast

Butcher Toast
Foto: Jimmy Hemmingsson
Jimmy Hemmingsson
Jimmy Hemmingsson

Butcher Toast

Av: Jimmy Hemmingsson

Från: Grillmästarna

13 ingredienser

40 m

Lyxig macka med grillat bröd, grillad entrecôte, hemslagen majonnäs och skivad avokado. Toppas med en enkel citronette.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 avokador
  • 500 g entrecôte

Majonnäs

  • 3 äggulor
  • rapsolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Citronette

  • 0,5-1 citron
  • 2 dl olivolja
  • persilja
  • kapris
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att slå en majonnäs. Vispa ihop 3 rumstempererade äggulor tillsammans med 1 msk dijonsenap. Häll i rapsoljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar.
  2. När majonnäsen börjar sätta sig så kan du vispa tills du fått en bra konsistens. Smaksätt med vinäger, mera senap och salt.
  3. Gör klart citronetten genom att blanda olivolja och citron. Smaka upp med persilja, kapris och salt efter tycke.
  4. Nu är det äntligen dags att grilla! Gasol eller kol spelar ingen roll, det viktiga är att du får upp en hög temperatur, minst 350 grader.
  5. Salta och peppra entrecôten och grilla några min på varje sida. 3-5 min beroende på temperatur i grillen. Använd termometer om du är osäker.
  6. Plocka av köttet vid ca 56 grader i innertemperatur och låt vila ca 10-15 min så att safterna får en chans att rinna tillbaka ut i köttet.
  7. Under tiden köttet vilar så grillar du brödet. Tänk på att det bränns snabbt så ha koll så att det inte blir bränt.
  8. Nu är allt klart för montering. Lägg ett lager med majonnäs på brödet. Skär upp en halv avokado och lägg på en del av den. Skär köttet i tunna bitar och tillsätt mer avokado. Toppa med din citronette.