Burrata med krasseolja, pistagenötter, krusbär och avokado

ca 60 m
burrata
Foto: Frida Nilsson
ca 60 m

Du behöver

  • 2 st burrata
  • 2 dl gröna krusbär
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl matolja
  • 1 bunt vattenkrasse
  • 1 st avokado
  • 2 msk pistagenötter
  • 2 skivor surdegsbröd
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Garnityr

  • vattenkrasse
  • sotad purjolök

Gör så här

  1. Blanda samman krusbären med sockret, vänd runt, låt stå i rumstemperatur i 1 timme.
  2. Mixa samma vattenkrasse tillsammans med matoljan, tills ni får en djup grön färg, sila genom finmaskig sil.
  3. Dela burratan på mitten, salta och peppra, låt den komma upp i rumstemperatur.
  4. Riv sönder innandömet på surdegsbrödet och stek på medelhög värme i olivolja, tills den blir gyllene, avsluta med salt.
  5. Dela avokadon i cm stora oregelbundna bitar.
  6. Lägg upp i en djup tallrik, burratan i botten, slå på krasseoljan, en matsked krusbär, en fjärdedels avokado, en halv matsked pistagenötter, surdegsbröd och toppa med mer krasse och sotad purjolök (skär vita delen av purjolöken i strimlor och sota i ugnen vid 250° tills de är svarta, smula sönder).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept