I samarbete med Scan

Burgish bacon & blue cheese

Scan Burgish Bacon blue cheese
Foto: Scan
Från Scan

Scans nyhet "Burgish" är en burgare med hälften svenskt nötkött och hälften bönor och svenskt mathavre. Här hittar du enkla & goda recept med Korvish & Järpish?



25 oktober 2016
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 cibatta – rostad
  • 4 Burgish
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1 dl balsamicomajonnäs
  • 8 skivor bacon, stekt/grillade
  • 200 g blue cheese, grova bitar
  • 50 g krasse, ex mangold

Picklad rödlök:

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 4 rödlökar, tunnskivade

Balsamicomajonäs:

  • 2 ⁄2 dl majonnäs
  • 2-3 msk balsamicosirap
  • salt svartpeppar

Gör så här

  1. Burgish
    Rosta bröd och stek/grilla burgish, krydda med lite salt och peppar. Lägg lök, majonnäs och bacon på bottenbit, lägg sen på burgish, smulad blue cheese och krasse, toppa med lock och servera ex. med lite pommes och någon dipp till.
  2. Picklad rödlök
    Slå ättika, socker och vatten i en kastrull och värm på under omrörning tills sockret löst sig. Ta åt sidan och låt svalna, lägg i lökskivor och ställ kallt. Låt dra i 2-3 timmar innan de serveras.
  3. Balsamicomajonäs
    Blanda ihop majonnäs med sirap och smaka av med salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept