Bullängd med vallmofyllning

1,5 h
2 - 4 längder
Bullängd med vallmofyllning
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
1,5 h
2 - 4 längder

Du behöver

Vetedeg

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 175 rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 800 g vetemjöl
  • 1-2 tsk kardemumma

Vallmofyllning

  • 300 g vallmofrö
  • 75 g smör
  • 1,5 dl honung
  • 100 g syltade apelsinskal
  • 50 g kokos
  • 3 msk kanel

Garnering

  • ägg till pensling
  • lite salt
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till degen så att den blir rumsvarm. Rör i sockret, salt, kardemumma och jästen. Skär smöret i fina kuber och häll i mjölken. Tillsätt mjölet och knåda till en jämn deg. Låt jäsa varmt och dragfritt under bakduk 30 min.
  2. Koka vallmofröna i vatten 30 min. Sila av och kör i mixer. Låt kallna.
  3. Blanda de avsvalnade vallmofröna med övriga ingredienser i fyllningen, men spara lite syltade apelsinskal till dekoration.
  4. Dela den jästa degen i två eller fyra delar. Kavla ut och bred på vallmofyllningen. Rulla ihop till två eller fyra längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Använd sax och klipp ”blad” som läggs korsvis. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla längderna med ett uppvispat ägg med lite salt i och grädda i 15-20 minuter. Garnera med lite syltad apelsin och eventuellt glasyr.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept