Buljongsoppa med broccoli, spenat, ägg och sesamfrö

30 m
4
Från Nyhetsmorgon

Enkel, mättande och riktigt smakrik. Servera som förrätt eller som huvudrätt. Tillsätt svamp eller tofu om du vill ha något mer i. Glöm inte ägget, den tar soppan till nya höjder.

Byt ut grönsakerna till vilka du vill, nudlarna till vilka du vill och skippa ägget om det ska vara helt veganskt.

26 september 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 12 dl vatten
  • 1,5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 stark chili
  • ca 5 cm färsk ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 huvud broccoli
  • 200 g glasnudlar
  • 1 pkt salladslök
  • 100 g spenat
  • 180 g böngroddar
  • 6 msk japansk soja

Topping

  • 4 ägg
  • koriander
  • svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljongen. Skiva ingefära, chili och vitlök och låt det koka med buljongen i ca 6 min.
  2. Skär broccolin i sina små buketter, skiva stjälken fint. Hacka salladslöken i trevliga, lite större bitar.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka exakt 7 minuter och spola dem i kallt vatten.
  4. Sila buljongen, häll den i en ny kastrull och låt den koka upp. Tillsätt sojan.
  5. Tillsätt nudlarna till den kokande buljongen och låt dem koka i 1 minut. Tillsätt sedan broccolin och låt den koka en minut. Tillsätt salladslöken och ta kastrullen från värmen.
  6. Dela äggen i halvor och plocka koriandern. Lägg spenaten i botten på skålarna och häll upp soppan. Toppa med ägg, koriander, böngroddar och svarta sesamfrön!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept