Buljongkokt rödkål

Rödkål
Foto: TV4

Rödkål finns nästan alltid på julbuffén.

Tips! Om du sätter några droppar vinäger till den färdigkokta rödkålen behåller den sin fina röda färg.

11 augusti 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 kg rödkål
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 gul lök
  • 2+ 1 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk röd vinäger
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Ansa och skölj kålen. Dela huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken. Skär kålen i fina tunna strimlor. Klyv och skiva löken tunt. Skala och skiva äpplena.
  2. Smält matfettet i en rymlig gryta, lägg i kålen och löken och låt det fräsa några minuter under omrörning.
  3. Tillsätt äpplen, buljong, vinäger, honung, salt och peppar. Låt allt sakta koka under lock i 1-1,5 timme. Rör i grytan då och då så att kålen inte bränns vid. Späd med lite mer buljong om det behövs.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept