Buljongkokt kött med tillbehör

Buljongkokt kött med tillbehör
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Buljongkokt kött med tillbehör

12 ingredienser

Buljongkokt kött med tillbehör i en mustig och smal rätt.

Ingredienser

portioner

Buljongkokt kött med tillbehör

  • ca 1 kg framdelskött av nöt (t ex högrev)
  • 2 nötbuljongtärningar
  • ca 1 l vatten
  • 1 purjolök, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 4 hela nejlikor

Till servering:

  • äppelmos
  • färsk pepparrot, riven
  • grönsakerna från koket

Gör så här

Buljongkokt kött med tillbehör

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Skär köttet i bitar. Lägg i köttet, koka upp och skumma ytan.
  2. Lägg i grönsakerna och kryddorna när hälften av koktiden återstår och koka sakta tills köttet är mört.
  3. Servera köttet med tillbehören och nykokt potatis.