Buljongkokt kött med tillbehör

Buljongkokt kött med tillbehör
Foto: TV4

Buljongkokt kött med tillbehör i en mustig och smal rätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Buljongkokt kött med tillbehör

  • ca 1 kg framdelskött av nöt t.ex. högrev
  • 2 tärningar nötbuljong
  • ca 1 l vatten
  • 1 purjolök, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 4 nejlikor

Till servering:

  • äppelmos
  • riven pepparrot
  • grönsakerna från koket

Gör så här

  1. Buljongkokt kött med tillbehör
    Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Skär köttet i bitar. Lägg i köttet, koka upp och skumma ytan.
  2. Lägg i grönsakerna och kryddorna när hälften av koktiden återstår och koka sakta tills köttet är mört.
  3. Servera köttet med tillbehören och nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept