Bulgursallad med kyckling och smal dressing

25 m
4
Bulgursallad med kyckling och smal dressing
Foto: TV4
Från Mitt kök

Supersallad med bulgur, broccoli, böngroddar, sojabönor och rucola. Serveras med stekt kyckling och smal yoghurtdressing.

27 april 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 0,5 dl bulgur
  • 1 dl kokande vatten
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 2 kycklingbröst
  • svartpeppar
  • 25 g broccoli
  • 60 g böngroddar
  • 150 g sojabönor
  • 30 g bladspenat
  • 30 g rucola

Till dressingen

  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk naturell yoghurt
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 0,5 tsk senap
  • 1 ordentlig nypa havssalt och svartpeppar.

Gör så här

  1. Häll bulgur i en skål med kokande vatten, salta och peppra. Täck sedan med plastfolie och ställ åt sidan.
  2. Massera in kycklingbrösten med olja och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Värm en grillpanna på hög värme och stek kycklingbrösten i fyra till fem minuter på varje sida.
  4. Blanchera broccoli och sojabönor och häll sedan av vattnet.
  5. Blanda yoghurt, olivolja, senap, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  6. Tillsätt spenat, rucola, linser, böngroddar, sojabönorna och färdigkokt bulgur till dressingen. Toppa med broccoli och kyckling, uppskuren i tunna skivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept