Bulgarisk linssoppa

Bulgarisk linssoppa
Foto: TV4

Efter all julmat kan det vara gott med en värmande linssoppa i mellandagarna. Servera med ett gott brytbröd till, och du som inte vill äta helt vegetariskt kan servera bitar av kryddig korv i soppan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl gröna linser
  • 2 gula lökar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 liter vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk vinäger
  • ev 0,5 tsk stött timjan

Gör så här

  1. Skölj linserna väl. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt vatten, buljongtärning, linser, paprikapulver, salt, lagerblad, pressad vitlök och tomater med spad.
  2. Låt soppan koka under lock på svag värme tills linserna är mjuka, ca 35 minuter.
  3. Krydda den färdiga soppan med socker och vinäger och lite mer salt. Spä med lite vatten om soppan verkar tjock, den kan också kryddas extra med stött timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept