Peanut pie - chokladkaka med jordnötter

Peanut pie - chokladkaka med jordnötter
Foto: Camilla Lindqvist

En oemotståndlig seg chokladkaka med jordnötter. Smälter i munnen!

Servera gärna chokladkakan med fruktsallad, marinerade jordgubbar eller apelsinsallad med syltad ingefära.

11 juli 2011
Visa mer

Du behöver

Botten

  • 250 g salta jordnötter
  • 1,7 dl råsocker
  • 65 g smör
  • 35 g vetemjöl

Chokladfyllningen

  • 250 g mörk choklad, ca 70%
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 100 g smör

Garnering

  • jordgubbar
  • hallon
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Botten
    Lägg nötterna i en plastpåse och banka på dem med en kavel eller en tung kastrull så du får ett grovt kross.
  3. Blanda nötkrosset med råsockret, smöret och mjölet.
  4. Tryck ut i en 25 cm form med löstagbar kant.
  5. Grädda 5 minuter i ugnen.
  6. Låt svalna helt innan du häller i fyllningen.
  7. Fyllning
    Hacka choklad fint och lägg i en bunke.
  8. Koka upp grädde och häll över chokladen.
  9. Rör till en slät chokladsmet.
  10. Häll i äggulor och smör, rör igen till en slät smet.
  11. Bred ut chokladsmeten över bottnen och ställ i kylen 2 timmar.
  12. Garnera chokladkakan med bären och sikta över florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept