Frusen cheesecake

Frusen cheesecake
Foto: Camilla Lindqvist
12

Du behöver

Bottnen

  • 75 g smör
  • 150 g pepparkakor eller digestivekex
  • 50 g hasselnötter, hackade

Fyllningen

  • 400 g philadephiaost
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 5 st äggulor
  • 2 st apelsiner, skal och saft
  • 3 dl vispgrädde

Garneringen

  • jordgubbar
  • 2 st apelsiner
  • 5 cl rom
  • 12 dubbla muffinsformar

Gör så här

  1. Kakbotten
    Smält smöret. Det behöver inte bli hett, bara smälta.
  2. Krossa pepparkakorna eller digestivekexen grovt i en matberedare.
  3. Häll i smöret och kör till en smulig smet.
  4. Blanda i de hackade nötterna.
  5. Tryck ner blandningen i botten av 12 dubbla muffinsformar.
  6. Ställ kallt.
  7. Frozen cheesecake
    Rör ihop philadelphiaosten med sockret, vaniljsockret och saltet i en bunke till en slät smet.
  8. Rör i äggulorna en i taget så att de blandas ut ordentligt i smeten.
  9. Rör i saften och det rivna skalet från de två apelsinerna.
  10. Vispa grädden hårt och vänd ner i smeten.
  11. Häll över i formarna och ställ i frysen i cirka 4 timmar.
  12. Skär bort skalet från de två apelsinerna till garneringen med en vass kniv.
  13. Skär ut filéer så att du får bort hinnorna mellan klyftorna.
  14. Lägg i en skål med rommen och vänd runt ett par varv.
  15. Låt kakorna tina några minuter, garnera din cheesecake med apelsinklyftor och halverade jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept