Couscoussallad vego

30 min
6
Couscoussallad vego
Foto: Camilla Lindqvist

En färgglad, vacker och smakrik couscoussallad med granatäpple. Gott till grillat eller på buffén.

Recepten är tänkta till en buffé för cirka 12 personer. Minska/öka mängden efter hur många ni är som ska äta.

Kolla in fler recept och läs mer om

Buffé - helt enkelt


10 maj 2011
Visa mer
30 min
6

Du behöver

  • 6 port couscous
  • 0,5 g saffran, 1 kuvert
  • 1 msk grönsaksfond, på flaska
  • 1 dl russin
  • 1 mild chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 1 nypa kanel
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g kikärtor, 1 burk
  • 1 granatäpple
  • 1 dl mandelspån
  • 2 dl svarta oliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron

Gör så här

  1. Koka couscousen. Gör som det står på paketet men häll saffranen och fonden i kokvattnet och låt russinen följa med couscousen i kastrullen.
  2. Skölj, kärna ur och hacka chilin.
  3. Ansa och skiva salladslökarna tunt.
  4. Hacka persiljan och myntan.
  5. Skölj körsbärstomaterna.
  6. Häll kikärtorna i en sil och spola av med kallt vatten.
  7. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.
  8. Vänd ner alla ingredienserna i den kokta couscousen utom citronen.
  9. Skär den i klyftor och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept