Buffalo wings med ädelostdipp

Buffalo wings med ädelostdipp
Foto: TV4

Detta recept avslöjar hemligheten hur du tillagar dessa klassiska amerikanska ”barsnacks”. Kycklingvingarna ska vara heta och vinägersyrliga och serveras med ädelostdipp och selleristjälkar. En mixer är till god hjälp för både dippen och chilivinägersåsen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kycklingvingar
  • 1 msk salt
  • 3 msk neutral olja
  • 2 selleristjälkar

Chilivinägersås:

  • 2 röd spansk peppar
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk neutral olja
  • 0,5 dl sherryvinäger/rödvinsvinäger
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk paprikapulver
  • Ev. tabasco

Ädelostdipp:

  • 100 g ädelost
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl mjölk
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Ädelostdipp: Mixa ihop ost och mjölk till en slät sås, krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering.
  2. Värm ugnen till 180 °. Skär bort vingspetsen från kycklingvingarna, lägg vingarna i en skål och blanda med saltet, låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  3. Chilivinägersås: Dela och kärna ur pepparfrukt och paprika. Lägg det i en ugnssäker form tillsammans med oljan och baka i ca 12 minuter. Låt svalna och mixa sedan i en matberedare. Blanda i vinäger, korianderfrön och paprikapulver, mixa till en slät sås och sila den. Om du vill ha såsen hetare, tillsätt eventuellt några droppar tabasco.
  4. Höj temperaturen i ugnen till 250 °. Lägg över kycklingvingarna på en ugnsplåt, droppa över olja och stek i ugnen 12–15 minuter. Lägg ner de varma vingarna i chilidressingen och låt dra i ca 10 minuter. Lyft upp vingarna och lägg dem på nytt på en ugnsplåt och värm i ugnen i 3 minuter. Skär selleristjälkarna i stavar. Servera kycklingvingarna med ädelostdipp och selleri.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept