Brylé med ingefärskaka

Brylé med ingefärskaka
Foto: TV4

Brylé är en klassisk fransk dessert. Kanske inget för nybörjarkocken, men en verkligt rolig rätt att våga sig på för den som blivit mer varm i kockrocken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 4 msk rårörsocker
  • 1 msk vatten
  • 3 ägg

Till servering:

  • 4 ingefärskakor

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången och lägg den i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och socker. Koka upp och koka ihop under ständig vispning. Ta upp vaniljstången. Skrapa ut fröna och lägg dem i mjölkblandningen.
  2. Värm ugnen till 100°. Smält rårörsockret med vattnet i en teflonpanna. Häll det i bottnen på formarna.
  3. Vispa ihop äggen med smeten och häll i formarna. Ställ formarna i en långpanna, sätt in den i ugnen och häll i varmt vatten till cirka halva formens höjd. Baka i ugnen till innertemperatur på 86°. Låt bryléerna svalna och ställ i kyl till servering.
  4. Stjälp upp bryléerna på assietter och servera med ingefärskakor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept