Bruschetta med svamp

20 m
4
Bruschetta med svamp
Foto: TV4

Goda snittar med blandad skogssvamp som passar bra på både buffén eller som aptitretare.

25 maj 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 300 g blandad svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist färsk timjan
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl grädde
  • 1-2 dl vin santo
  • salt och peppar
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Hacka svampen i lagom stora bitar.
  3. Stek svampen i olivoljan och tillsätt lite salt som drar åt sig vätskan tillsammans med hackad vitlök.
  4. Hacka timjan. Krydda svampblandningen med timjan och svartpeppar.
  5. När svampen är brynt, slå på vin santo och grädden. Låt blandningen koka ihop tills svampen blivit glaserad. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär centimetertjocka bitar av baguetten och rosta mitt i ugnen i 5-10 minuter tills de fått fin färg.
  7. Lägg en rejäl klick svampstuvning på varje brödbit och toppa med lite timjan. Serveras som del av buffé eller som gott tilltugg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept