Bruschetta med paprika och avokado

Bruschetta med paprika och avokado
Foto: TV4

Det här är en somrig förrätt som kan lagas på utegrillen eller grillas i grillpanna en kulen vinterdag för lite sommarkänsla. En äkta italiensk bruschetta består av grillat bröd med endast tomat. Här har vi utökat med flera smaker.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt lantbröd
  • 4 tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg fram tomaterna i god tid så att de hinner bli rumsvarma. Sätt ugnen på 200°. Dela paprikan och kärna ur. Grilla paprikan med skinnsidan uppåt i 15 minuter. Lägg bitarna i en plastpåse med is. Lossa skalen och skär i mindre bitar. Skala rödlöken och skär den i strimlor.
  2. Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Gröp ut köttet och skär i mindre bitar. Blanda paprika, avokado, tomat och olja och pressa ner vitlöken. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Rosta eller grilla brödet. Det kan också rostas i ugn, 275°. Lägg tomatblandningen direkt på brödet. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept