Bruschetta med olivröra

koket.se
Bruschetta med olivröra
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Bruschetta med olivröra

16 ingredienser

20 m

Rostad lantbröd toppad med olivröra och tomater. Perfekt som förrätt.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor lantbröd
  • 8 körsbärstomater
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 2 sardellfiléer i olja
  • 2 tsk kapris
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk timjan, repad
  • 2 stjälkar basilika
  • ca 3 msk olivolja (2+1 msk)
  • 1 msk citron, färskpressad saft
  • 0,5 krm peperoncini, smulad (chilifrukt)
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja, till pensling
  • färska basilikablad
  • ev svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela brödskivorna och lägg dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
  3. Pensla brödet på båda sidor med olivolja och smula över peperoncino. Grilla i övre delen av ugnen tills de fått lite färg.
  4. Hacka oliver, sardeller, kapris, vitlök, timjan och basilika med en mixerstav eller i en matberedare.
  5. Tillsätt olivolja (ca 2 msk). Rör om och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. Skär tomaterna i halvor, lägg i en skål och blanda runt med lite olivolja och salt.
  7. Ta ut bröden ur ugnen. Fördela olivröran på brödet och toppa med tomathalvor.