Bruschetta med olivröra

20 m
4
Bruschetta med olivröra
Foto: TV4
Från Mitt kök

Rostad lantbröd toppad med olivröra och tomater. Perfekt som förrätt.

7 maj 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 4 skivor lantbröd
  • 8 körsbärstomater
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 sardellfiléer, inlagda i olja
  • 2 tsk kapris
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk timjan, repad
  • 2 stjälkar basilika
  • ca 3 msk olivolja (2+1 msk)
  • 1 msk citron, färskpressad saft
  • 1 nypa smulad peperoncino (chili)
  • salt och svartpeppar
  • olivolja till pensling
  • basilikablad
  • ev. grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela brödskivorna och lägg dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
  3. Pensla brödet på båda sidor med olivolja och smula över peperoncino. Grilla i övre delen av ugnen tills de fått lite färg.
  4. Hacka oliver, sardeller, kapris, vitlök, timjan och basilika med en mixerstav eller i en matberedare. Tillsätt olivolja (ca 2 msk). Rör om och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i halvor, lägg i en skål och blanda runt med lite olivolja och salt.
  6. Ta ut bröden ur ugnen. Fördela olivröran på brödet och toppa med tomathalvor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept