Bruschetta alla caprese

20 min
4
Bruschetta alla caprese
Foto: Lina Eriksson

Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat.

Vintips
Umani Ronchi Montepulciano d’Abruzzo 2007. Artnr 2337

26 november 2010
20 min
4

Du behöver

  • 4 st tomater, i bitar
  • 125 g mozzarella, i bitar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar, malen
  • 3 msk olivolja, Extra Vergine
  • 4 st brödskivor, gärna surdegsbröd
  • 1 st vitlöksklyfta, skalad och delad
  • 0,5 dl hackad färsk basilika

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Rosta brödet i en het stekpanna.
  3. Skala och dela vitlöksklyftorna.
  4. Gnid in det rostade brödet med vitlökshalvorna.
  5. Toppa med tomat, basilika och mozzarella.
  6. Salta och peppra. Ringla över olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept