Brunkål

Brunkål
Foto: TV4

I gamla tider frästes kålen i ister och man spädde med skinkspad. För att även du som äter vegetariskt ska kunna njuta av denna delikatess, lagar vi den med smör och buljong i stället.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 vitkålshuvud
  • 2 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 3 dl buljong
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj kålen, dela huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken. Skär kålen i grova strimlor. Smält matfettet i en järngryta eller annan tjockbottnad gryta. Fräs kålen och häll på sirapen.
  2. Tillsätt ättika och buljong och låt allt småkoka under lock tills kålen är mör och brun, 1–1 1/2 timme. Rör i grytan då och då så att kålen inte bränns vid.
  3. Spä om det behövs med lite buljong. Krydda med salt, vitpeppar och eventuellt mer sirap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept