Rosmarinrisotto - Riso al Ramerino

4

Du behöver

  • 1,5 dl olivolja
  • 1 st stor rödlök, hackad
  • 1 kvist rosmarin
  • 2,5 dl ris
  • 15 cl vitt vin
  • 1 l hönsbuljong
  • färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt lök och rosmarin. Låt fräsa en stund utan att löken tar färg. Tillsätt riset och rör om. Häll på lite av hönsbuljongen och sedan vinet. Under ständig omrörning tillsätter man mera buljong allteftersom den kokar in. Hela processen tar ca 30 minuter. Ta ur rosmarinkvisten när den avgett sin smak efter ca 10 minuter. Tillsätt parmesanosten mot slutet. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Brunero kokar sin egen hönsbuljong på olivolja, kyckling, morötter, purjolök, rödlök, stjälkselleri, persilja, vatten och lite vin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept