Brownies med vispgrädde och jordgubbar

Brownies med vispgrädde och jordgubbar
Foto: TV4

Inget går väl upp mot riktigt kletiga och chokladstinna brownies. Servera dem med en klick kall vispgrädde och en lyxig jordgubbe. För bästa resultat, använd choklad med hög kakaohalt.

16 juli 2009
Visa mer
16

Du behöver

  • 230 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 230 g socker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,33 tsk salt
  • 20 rostade hasselnötter

Till servering:

  • vispad grädde
  • färska jordgubbar

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält den i en djup tallrik ovanpå en kastrull med kokande vatten.
  2. Vispa smör och socker tills det är vitt och pösigt - det går lättast om smöret är rumsvarmt. Rör ner ägg, äggulor och vaniljsocker. Vispa krämen slät. Blanda ner övriga ingredienser och den smälta chokladen.
  3. Ta en form, ca 25x30 cm. Lägg ett smörpapper i bottnen, smörj och bröa kanter och botten. Klicka i smeten. Grädda i 175° i ca 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept