Brownies med valnötter

Brownies med valnötter
Foto: TV4
24

Du behöver

  • 200 g blockchoklad,mörk
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 60 g valnötter,hackade
  • Glasyr:
  • 3 dl kesella
  • 0,5 dl créme fraîche
  • 0,75 dl kakaopulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g blockchoklad,mörk

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Bryt chokladen i bitar och smält den. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet.
  2. Gör en form av aluminiumfolie, ca 20x25 cm. Pensla den med smält smör och bröa med ströbröd. Slå i smeten och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti.
  3. Blanda kesella, crème fraîche, kakao och vaniljsocker till en jämn kräm. Smält blockchokladen i vattenbad. Rör sen ner den smälta chokladen under kraftig omrörning. Blanda in chokladen i krämen innan den stelnar. Låt kakan svalna något och bre glasyren över. Dela den sedan i fyrkanter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept