Brownies med espresso och svarta bönor

Brownies med espresso och svarta bönor
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Brownies med espresso och svarta bönor

15 ingredienser

45 m

Glutenfria brownies som blir otroligt saftiga och goda tack vare de svarta bönorna. Smaksätt med kaffe och knapriga nötter, servera med en klick härligt fluffig kokosgrädde.

Ingredienser

  • 1 förp svarta bönor [400 g]
  • 2 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 1,5 dl rörsocker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,25 tsk salt
  • 1 tsk vanilj
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2 msk espresso (eller starkt kaffe)
  • 75 g pekannötter (eller valnötter)

Tillbehör

  • 800 ml kokosmjölk, kylda över natten [2 burkar]
  • vaniljpulver
  • limefrukt, skal från
  • björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna väl och låt rinna av.
  2. Lägg alla ingredienser, förutom nötterna, i en matberedare och mixa till en jämn smet.
  3. Hacka pekannötterna grovt och rör i dem, men spara några hela för garnering,
  4. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i cirka 25 minuter. Prova med en sticka, som inte ska bli kladdig.
  5. Ta ut den kalla kokosmjölken, som ska ha separerat i två lager, kokoskräm och vatten. OBS! Vänd inte på burken. Skopa ur det krämiga och lägg i en skål. Vispa till en fluffig grädde och smaksätt med vaniljpulver och limeskal.
  6. Servera ljummen brownie med kokosgrädde och björnbär.