Veganska brownies med dulce de coco

1 h
16
Veganska brownies med dulce de coco
Foto: TV4
1 h
16

Du behöver

Brownies

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 burk svarta bönor à 400 g, (ca 3 dl kokta)
  • 3,5 dl vatten
  • 1 dl rapsolja

Dulce de coco

  • 2 burkar kokosmjölk à 400 ml
  • 3 dl rårörsocker, ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 1 nypa flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pressa ner ett bakplåtspapper i en form, 30x20 cm.
  3. Sikta ner vetemjöl, strösocker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  4. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i vatten.
  5. Mixa dem tillsammans med vatten och olja till en slät smet.
  6. Använd en stavmixer eller matberedare.
  7. Vispa ihop de torra ingredienserna med vätskan. Jag brukar använda mig av en ballongvisp. När du har en slät smet utan klumpar häller du ner den i den förberedda formen. Grädda i ca 35 minuter eller tills brownien är något torr i mitten. Skaka på formen, kakan ska inte vara lös i mitten, utan fast. Ta ut och låt svalna.
  8. Dulce de coco: Rör ihop kokosmjölk och socker och flingsalt i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 40 minuter. Rör då och då så att den inte bränns.
  9. När du har fått en karamellfärgad kolasås, häll över den i en skål och låt svalna helt. Tänk på att den blir fastare när de svalnar, så låt den inte koka alltför länge.
  10. Bred ut dulce de cocon över brownien. Skär i bitar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept