Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Brownie cheesecake swirl

45 m
Brownie cheesecake swirl
Foto: TV4
45 m

Du behöver

Cheesecakeswirl

  • 300 g färskost
  • 55 g ägg (1)
  • 45 g strösocker (0,5 dl)

Brownie

  • 180 g smör
  • 180 g mörk choklad
  • 90 g vetemjöl (1,5 dl)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 165 g ägg (3)
  • 260 g strösocker (2,5 dl)
  • 5 g bakpulver

Gör så här

  1. Cheesecake
    Vispa färskost och strösocker lite lätt, tillsätt ägg och blanda till väl tills den är slät och krämig.
  2. Brownie
    Sätt ugnen på 160 grader. Smöra och mjöla en bakform med bakplåtspapper i botten.
  3. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och häll det över chokladen och rör om så att den smälter.
  4. Sikta alla torra ingredienser. Vispa ägg och strösocker lite lätt, blanda sedan i den smälta chokladen och de torra ingredienserna, blanda till en slät och fin smet. Slå upp i en mjölad bakform och bred ut smeten så den är slät.
  5. Ringa cheesecakesmeten över browniesmeten och med handtagen på en vanlig sked, försöka att marmorera ut cheesecakesmeten så den sprids ut över hela browniesmeten.
  6. Grädda 30 min, ta ut och låt den svalna helt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept