Brötchen

Brötchen
Foto: TV4

Bröden är allra godast nybakade. Vill du ha dem till frukost? Gör degen på kvällen och låt den jäsa över natten i kylskåpet. Ta ut den, forma bullar och jäs klart medan ugnen blir varm.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 30 g färsk jäst
  • 3 dl vatten, ca 37°
  • 1 tsk salt
  • 1 msk majsolja
  • 7-8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vattnet, tillsätt salt och olja. Arbeta in mjölet lite i sänder till en ganska lös deg. Knåda den smidig, täck och jäs 40 minuter.
  2. Värm ugnen till 250°. Knåda degen på bakbordet. Rulla ut en längd och skär 12 bitar. Lägg dem på en plåt med bakpapper. Täck och jäs 20 minuter. Skär ett djupt snitt tvärs över bröden.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Pensla hastigt med hett vatten, slå över till enbart övervärme och grädda ytterligare 5-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept