Brödsallad på kavring och spickeskinka

Från Nyhetsmorgon

Smakrik sallad med kavringskrutonger, spickeskinka, tomater och örter.

29 maj 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 veckogammal kavringslimpa, ca 500 g
  • 150 g spickeskinka, i tunna skivor
  • 400 g små och fasta tomater
  • 1 knippe ramslök (alt 1 knippe salladslök)
  • 1 knippe isop (alt dragon)
  • 1 knippe spansk körvel eller olivört (kan uteslutas)
  • 2 msk smör
  • 2 msk kallpressade rapsolja
  • 2 msk verjus (alt äppelcidervinäger)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär eller bryt limpan i sockerbitsstora stycken.
  2. Kvarta tomaterna och plocka örterna. Smält smöret i en stekpanna och låt det ta litet färg, tillsätt brödet och bryn någon minut. Stäng av värmen och tillsätt tomaterna så att de får lite värme, tillsätt även ramslöken och vänd runt.
  3. Smaka av med olja, verjus, salt och peppar. Anrätta med spickeskinka och kryddörter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept