Brödpudding med äpple, calvados och vit choklad

1 h

Du behöver

  • 1,5 l dagsgammalt bröd i grova bitar
  • 200 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 4 äpplen, i grova bitar
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 dl calvados
  • 1 dl blötlagda russin
  • 1 vaniljstång delad
  • 2 tsk kanel
  • 4 ägg

Servering

  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Stek äpplena i smör tillsammans med vanilj och kanel, tillsätt calvados och låt koka upp.
  2. Tillsätt russin och häll äpplen och vätskan från stekpannan över brödbitarna. Lyft bort vaniljstången.
  3. Koka upp 1 dl gräddmjölk och häll ned chokladen däri, låt börja smälta. Blanda ned resterande gräddmjölk i chokladsmeten och blanda upp med brödet. Tillsätt ägg och häll upp i ugnsfast form.
  4. Strö över råsocker och baka i ugn 225 grader i 30 minuter. Servera med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept