Grillad chilimarinerad kotlett med sommarsallad och gräslökscrème

4

Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • 0,5 dl matolja
  • 1 färsk chili
  • 3 msk soja
  • romansallad
  • groddar
  • sticklök
  • körvel
  • kall kokt potatis
  • 1 knippe gräslök
  • 1 burk crème fraîche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka chilin och blanda med soja och olja. Marinera köttet i 30 min. Använd inte all marinad till köttet, utan spara lite "oanvänd" marinad till servering.
  2. Grilla köttet på varm grill.
  3. Skär ned gräslöken fint och blanda med crème fraîche.
  4. Blanda ingredienserna till salladen: romansallad, groddar, sticklök och körvel. Skiva potatisen tunt, lägg på tallriken, slå lite av grillmarinaden på och lägg den grillade kotletten ovanpå. Toppa med salladen och en klick gräslökscrème.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept