Rimmad kolja

Rimmad kolja
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rimmad kolja

Av: Bröderna Dahlbom

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 min

Enkel fiskrätt med tillbehör. Koljan tar bara tar 10 minuter att rimma.

Ingredienser

portioner
  • 600 g koljafilé
  • 8 delikatessrödbetor
  • 2 citroner
  • 4 msk kapris
  • 100 g smör
  • färskpotatis, till 4 personer
  • 10 cm färsk pepparrot
  • strösocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i cirka 20 minuter. Bena ur koljafilén och strö över salt, socker och vitpeppar. Låt stå i 10 minuter. Koka upp en kastrull med vatten och koka fisken sakta i 3 minuter i lättsaltat vatten.
  2. Skala och klyfta rödbetorna. Hetta upp en stekpanna och rosta rödbetorna långsamt i smör så att de blir mjuka och får fin färg. Salta och peppra.
  3. Tvätta citronerna, torka och riv av skalet och lägg i en skål. Pressa också över citronsaften. Blanda med smör och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv pepparroten och lägg i en skål. Servera koljan med tillbehören och nykokt färskpotatis.