Pepparstekt lamm med sesamnudlar och persilja- och vitlöksgrönsaker

4

Du behöver

  • 600 g benfri lammytterfilé
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk blandade sesamfrön
  • 200 g blötlagda nudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 0,25 squash
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Peppra lammet rikligt och salta. Stek i olivolja. Stek tills innertempen är 58 grader. Låt vila och skär i fina portionsbitar.
  2. Värm nudlarna med sesamoljan och sesamfröna.
  3. Skär ner vitlök, rödlök, paprika och squash i mindre bitar och fräs i smör. Tillsätt strimlad bladpersilja.
  4. Finhacka gul lök, strimla lite mer bladpersilja och blanda med olivolja.
  5. Servera lammet med grönsakerna och garnera med salsan på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept