Örtkokta musslor med currytortilla, fänkål och vitlök

4

Du behöver

  • ca 1 kg blåmusslor
  • 2 msk currypulver
  • 1 vetetortilla
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • blandade örter efter egen smak och trädgård
  • 1 klick smör
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Skär ner vitlök, gul lök och fänkål i strimlor. Fräs detta tillsammans med blåmusslorna i smör. Koka under lock i 3 min, eller tills musslorna öppnat sig. Om det är någon som inte öppnar sig så släng den.
  2. Skär tortillan i fyrkanter. Stek dem frasiga i olja, pudra med curry och smaksätt med salt.
  3. Plocka örterna fint och låt koka med sista sekunderna med musslorna.
  4. Lägg upp i en djup tallrik, häll över spadet och garnera med currytortillan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept