Halstrad makrill med sparris, parmesan och tomat- och olivoljasås

4

Du behöver

  • 4 stora makrillfiléer
  • 2 tomater
  • 4 schalottenlökar
  • olivolja
  • färskpotatis till 4 personer
  • 8 sparrisar
  • 1 knippe dill
  • 1 bit parmesan
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka en av schalottenlökarna och fräs den i rikligt med olivolja. Skär tomaten i tärningar, tillsätt och koka till en sås.
  2. Dela färskpotatisen och skär ned sparrisen. Skiva de återstående schalottenlökarna. Rosta potatisen och sparrisen i smör. Tillsätt lökringarna och allra sist plockad dill.
  3. Stek makrillen med skinnsidan nedåt först.
  4. Hyvla parmesanen tunt.
  5. Lägg ragun på potatis, sparris, lök och dill på en tallrik. Lägg på fisken och parmesanen, häll såsen över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept